Maskiner under Broen 2020 bliver aflyst

Maskiner under Broen 2020 bliver aflyst

Næsten 100 udstillere af maskiner, redskaber og løsninger til den grønne branche har pludselig fået plads i kalenderen den 26. og 27. august 2020. Udvalget bag den grønne maskinmesse Maskiner under Broen har nemlig valgt at aflyse årets store maskinbegivenhed ved Lillebæltsbroen i Middelfart. Det sker efter statsminister Mette Frederiksens udmelding mandag aften den 6. april omkring, at større arrangementer forbydes til og med august.

”Vi håber, at vi kan komme igen en anden gang og give landets fagfolk endnu en fremragende udstilling. Men i denne omgang følger vi naturligvis de anbefalinger, som myndighederne kommer med, og så er historien ikke længere,” fastslår Niels Kirkegaard, formand for Maskinleverandørernes sektion for Park, Vej & Anlæg, der arrangerer udstillingen.

Standleje refunderes 1:1

De mange virksomheder, som allerede har købt og betalt for en plads på Maskiner under Broen 2020, kan dog ånde lettet op, forsikrer Niels Kirkegaard.

”Rent økonomisk er vores forening (Maskinleverandørerne, red.) i en situation, hvor vi nok skal klare os. Derfor er det også min klare forventning, at vi betaler alt tilbage til udstillerne og desuden honorerer de økonomiske forpligtelser, som vi har påtaget os indtil nu,” siger han og understreger, at han generelt anbefaler, at branchen som helhed sørger for at få betalt leverandører og underentreprenører.

”Ellers risikerer vi, at krisen forplanter sig hele vejen ned igennem systemet. Så sørg nu for at få overholdt jeres aftaler,” lyder formandens opfordring.

Først klarhed efter generalforsamling

Beslutningen om at aflyse Maskiner under Broen 2020 var der aldrig tvivl om, men spørgsmålet om, hvorvidt udstillingen genopstår senere – f.eks. i form af Maskiner under Broen 2022 eller lignende – er endnu ikke afklaret.

”I bund og grund er det en beslutning, som først bliver afgjort på Maskinleverandørernes generalforsamling. Maskiner under Broen 2020 var der stor opbakning til blandt medlemsvirksomhederne, og vi kunne allerede præstere en flot tegnet udstilling, som efterhånden er blevet et tilløbsstykke med god logistik og høj kvalitet, men at fortsætte på et andet tidspunkt og måske et andet format er en principiel beslutning, som vi er nødt til at træffe i fællesskab som forening,” forklarer Niels Kirkegaard, som kalder aflysningen trist men nødvendig.

Maskiner under Broen har tidligere været afholdt i 2016 og 2018, men således ikke i 2020, som dermed ikke kommer til at rumme en eneste maskinudstilling til den grønne branche.