Rekordstor Maskiner under Broen uddeler innovationspris

Rekordstor Maskiner under Broen uddeler innovationspris

Hold øje med tandhjulene! På MUB2022 vil du se skilte med hhv. 1, 2 eller 3 tandhjul med en lysende pære i. Her kan du se firma-, Danmarks- eller verdensnyheder.

Maskinudstillingen Maskiner under Broen vender tilbage efter Coronapause med et større areal og flere udstillere end nogensinde og ikke mindst Maskinleverandørernes Innovationspris, som præsenterer seks verdensnyheder.

Der bliver både nyheder, prototyper og gamle klassikere at se, når Maskiner under Broen slår portene op ved Lillebæltsbroen i Middelfart den 24. og 25. august 2022. Arrangørerne har nemlig valgt at uddele Maskinleverandørernes Innovationspris på maskinmessen – et koncept der har været en stor succes på den grønne fagudstilling Have & Landskab.

”Vi vælger også at uddele Maskinleverandørernes innovationspris på Maskiner under Broen i år, fordi udviklingen på maskinområdet simpelthen går så rivende stærkt. At vi denne gang kan præsentere hele seks verdensnyheder blot et år efter seneste innovationspris understreger bare den pointe,” forklarer branchedirektør i Maskinleverandørerne, Klaus Nissen, og fortsætter: ”Nu bliver prisen en tilbagevendende begivenhed, som holder kunderne opdateret og gør det nemmere for dem at navigere i de mange nyheder på markedet.”

Dermed skal de besøgende holde øje med skiltene med et tandhjul og en lysende pære, for på disse stande præsenteres firma-, Danmarks- og verdensnyhederne indenfor så forskellige maskinkategorier som stubfræsere, redskabsbærere, selvkørende armklippere, fejesugeanlæg, maskiner til ukrudtsbekæmpelse mv. Derfor bør man unde sig selv at besøge messen for at gå fra stand til stand og sammenligne hele udvalget på én gang, mener Klaus Nissen.

”Søgninger på internettet kan på ingen måde erstatte sådan en messes muligheder for at se og mærke og prøve maskinerne og redskaberne selv. Men vi kan da mærke, at kunderne i dag bruger nettet til at orientere sig i mulighederne før udstillingen og dermed er klar med kvalificerede spørgsmål, når vi mødes, og det er godt, for dialogen med fagfolk og kollegaer undervejs har en uundværlig funktion som faglig videndeling og opdatering,” pointerer han.

Maskiner under Broen har i år mindst 140 udstillere, hvilket er langt over rekorden fra 2018 på 108 udstillere, og samtidig er udstillingsarealet udvidet – dog uden at gå på kompromis med logistikken, forsikrer udstillingsleder Erik Nissen.

Hako Danmarks hel-elektriske redskabsbærer Hako Citymaster 1650ZE er en Danmarksnyhed, men der er også 6 verdensnyheder til udstillingen. Se listen over indstillede maskiner nederst på siden her.

El er bare ét parameter

I alt er 12 produkter indstillet til innovationsprisen i kategorierne firmanyhed (3 stk.), Danmarksnyhed (3 stk.) og verdensnyhed (6 stk.). Et ekspertudvalg bestående af Maskinleverandørernes Klaus Nissen, en anlægsgartnermester, en driftsansvarlig fra en boligforening og en teknisk leder fra Esbjerg Kommune har vurderet maskinerne, som producenter og leverandører har indstillet til prisen. Her pointerer Esbjerg Kommunes Michael Nygaard, at elektrificeringen efterhånden er blevet så almindelig, at eldrift alene ikke længere er nok til at blæse juryen omkuld.

”Hvis du for 3-4 år siden havde flyttet dieselmotoren ud af maskinen og erstattet den med et batteri, var det jo nærmest en verdensnyhed i sig selv. Sådan er det ikke i dag, og vi kigger lige så meget på eksempelvis ergonomi, brugervenlighed og multifunktionalitet. Når det er sagt, er

det stadig imponerende, at vi i dag ser store slamsugere på strøm, og der er også redskabsbærere på strøm i konkurrencen, og det er trods alt en maskine i en større klasse, som vi ikke er vant til at se med batteri,” fortæller Michael Nygaard.

Som teknisk leder i Esbjerg Kommune, der har et mål om at være CO2-neutrale i 2030, er el selvfølgelig en overvejelse, hver gang der købes maskiner, men det betyder ikke, at eldrift er det eneste eller det væsentligste parameter, understreger han.

”Der er stadig lang tid til 2030, og teknologien er i rivende udvikling, og samtidig køber vi jo ind for borgernes penge, så det vigtigste er, at det fungerer. Hvor det giver mening i forhold til logistik, økonomi og driftssikkerhed – eksempelvis de håndholdte redskaber og biler til persontransport – går vi klart efter el. Men når det gælder større maskiner, er el bare ét parameter og ikke et krav,” fastslår Michael Nygaard, som glæder sig over, at det ikke længere kun er kommunerne som eksperimenterer med elmaskiner, da også entreprenører og anlægsgartnere nu om dage køber stort ind og dermed er med til at skubbe udviklingen fremad.

Næsten altid en bedre metode

Fra Boligforeningen Middelfart er ejendomsservicetekniker Dan Pedersen med i juryen med sin årelange erfaring fra den daglige drift af 250 lejemål, og han understreger, at der særligt er én vigtig grund til at holde sig opdateret på maskinområdet.

”Man tror jo som regel, at man ved, hvordan tingene skal gøres. Men man kan altid blive klogere, og der er næsten altid en bedre metode, som man ikke kender til endnu. Derfor er det så vigtigt at benytte sig af chancen, når alle maskinerne endelig er samlet på ét sted,” forklarer Dan Pedersen, der ud over sit hverv som jurymedlem til Maskinleverandørernes Innovationspris også skal rundt og kigge på udstillingen efter nye maskiner og løsninger, der kan gøre arbejdet i boligforeningen lettere eller hurtigere, så der bliver frigivet tid til andre opgaver.

Info: Prisoverrækkelse og deltagere

Maskinleverandørernes Innovationspris overrækkes i messens spisetelt onsdag den 24. august kl. 12.00.

Disse virksomheder har indstillet produkter til at dyste om Maskinleverandørernes Innovationspris:

 • Bucher Municipal
 • FSI power-tech
 • GMR Maskiner
 • Hako Danmark
 • Lindholdt Maskiner
 • Lindholm Maskiner
 • Nellemann Machinery
 • Nomaco Danmark
 • Reesink Turfcare
 • Special Maskiner
 • Vermeer

Se listen med de indstillede maskiner HER.

 

 FAKTA OG BILLETTER: Maskiner under Broen – 24. til 25. august 2022

Det er gratis at besøge Maskiner under Broen.

Hent billet(ter), se standplan, find program og udstillerliste her på siden.

Maskiner under Broen er arrangeret af Maskinleverandørernes sektion 2 – Vej, Park & Anlæg og har været afholdt i 2016 og 2018. På grund af Corona-situationen blev messen i 2020 aflyst.

Udstillingen afholdes på arealerne under den nye Lillebæltsbro ved Middelfart og er åben fra kl. 09:00 til 16:00 både onsdag den 24. august og torsdag den 25. august.