Tredje gang var lykkens gang for Maskiner under Broen

Tredje gang var lykkens gang for Maskiner under Broen

3.191 fagfolk besøgte Maskiner under Broen på de to udstillingsdage, og fra alle sider lyder udmeldingen, at gæsterne var usædvanligt kvalificerede.

(hent fotos fra udstillingen i høj opløsning HER)

Tredje udgave af den grønne maskinmesse var en uforbeholden succes. De 3.191 fagfolk, der onsdag og torsdag lagde vejen forbi udstillingsarealerne og de 142 udstillere ved den nye Lillebæltsbro, var nemlig ikke kommet for at fordrive tiden, men for at blive klogere, sammenligne maskiner og blive klædt på til deres næste indkøb. Det fastslår Lasse Lindholm, formand for brancheforeningen Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg, der arrangerer Maskiner under Broen.

”Jeg synes absolut, at vi kan være stolte. Det er jo hårdt at løbe en ny udstilling på en ny lokalitet i gang, men i år synes jeg virkelig, at tingene gik op i en højere enhed. Besøgstallet har været rigtig fint, og vi havde et godt flow på standen, men jeg vil gerne især fremhæve kvaliteten af de besøgende. Den har været tårnhøj. Det var virkelig de rigtige gæster der kom, og jeg har talt med kunder fra både Nordjylland, Østsjælland og midt i mellem, og alt fra golfklubber over kommuner til entreprenører. Vi havde faktisk travlt hele dagen, så jeg må erklære, at tredje gang var lykkens gang for Maskiner under Broen,” siger Lasse Lindholm, der desuden er indehaver af Lindholm Maskiner A/S.

Med hele 142 udstillere var tredje udgave af Maskiner under Broen væsentligt større end sine forgængere.

MUB bør fortsætte

Da konceptet Maskiner under Broen blev lagt i støbeskeen i 2015, besluttede brancheforeningen, at man ville afholde tre messer og derefter evaluere på resultatet for at finde ud af, om Maskiner under Broen derefter skal fortsætte. Nu er den tredje udgave vel overstået, og evalueringen og dialogen om udstillingens fremtid er ikke afsluttet endnu, understreger messeudvalgsformand Birger Pedersen. For egen regning vil han dog gerne pointere, at den grønne maskinmesse klart har vist sin berettigelse og bør fortsætte.

”Det er tydeligt, at det er de rigtige gæster, der kommer, både på vores stand og når jeg taler med de andre udstillere. Det er kompetente brugere og beslutningstagere, som er nysgerrige og stiller meget konkrete spørgsmål, så jeg synes, at udstillingen har vist sit værd og vil stemme for, at den skal fortsætte,” siger Birger Pedersen, der også er indehaver af Timan A/S. Han har desuden en stor tak til udstillingssekretariatet, som han mener, har formået at skabe en strømlinet og effektiv udstilling.

Vinderne af Maskinleverandørernes Innovationspris fra venstre mod højre: 3. plads til NOMACO Danmark, 2. plads til GMR maskiner og 1. plads til Bucher Municipal.

Positive tilbagemeldinger fra nye og gamle

Det er en træt men glad udstillingsleder Erik Nissen, som er klar til at gøre status over to travle messedage i høj sol i Middelfart.

”Det har jo gjort mit arbejde lettere, at der har været en fantastisk opbakning fra udstillerne, både nye og gamle. Og så er det jo dejligt, at 3.191 fagfolk valgte at bruge deres kostbare tid på at besøge messen. Udstillerne har virkelig været tilfredse med antallet af kvalificerede gæster på standen, og også de nye udstillere har meldt positivt tilbage. Jeg har talt med én, som leverede flådestyringssoftware og han fortalte, at allerede første dag havde han fået fem gode leads, og han bare havde brug for at ét af dem blev til noget, så har beslutningen om at udstille mere end betalt sig. Så det er tydeligt, at en god udstilling stadig er en af de vigtigste brikker i leverandørernes markedsføring,” fortæller Erik Nissen.

Glade golffolk

Danish Greenkeepers Associations golfmesse (DGA demo dage) er de sidste to gange blev afholdt på Maskiner under Broen. Den kombination fungerede usædvanligt godt i år.

Både i 2018 og i år har Danish Greenkeepers Association (DGA) valgt at lade den tidligere golfmaterieludstilling DGA-demo dage være en del af Maskiner under Broen, og den beslutning er sekretær i DGA, Per Mølgaard Lemming, godt tilfreds med.

”Det har været en stor succes at lægge vores demo dage på Maskiner under Broen. Både for greenkeeperne, som vi har fået utroligt positive tilbagemeldinger fra fordi al golf-materiellet samlet ét sted, og ikke mindst er de 22 medlemmer af vores erhvervsklub, som udstiller hernede, enormt glade. Én fortalte, at der havde været lige så mange greenkeepere forbi hans stand på én dag, som på de to foregående udstillinger tilsammen. Så det har været en ubetinget positiv oplevelse,” siger Per Mølgaard Lemming, som desuden pointerer, at det var lidt af et tilløbsstykke, at DGA også havde valgt at have en pølsevogn på standen.

Om der kommer en Maskiner under Broen i 2024 vil tiden vise, men den seneste version viste i hvert fald messens potentiale.