Unik nyhed fløjet hjem til Maskiner under Broen

Selvkørende zero-turn klipper kommer til messen

Unik nyhed fløjet hjem til Maskiner under Broen

”Forestil dig en servicemedarbejder, der kører ud til f.eks. en fodboldbane, sætter klipperen i gang med arbejdet for så selv at gå en runde med buskrydderen, tømme skraldespande og tilse de tekniske anlæg, mens græsset samtidigt bliver klippet af den ubemandede klipper. Dét er da smart!” – Svend Aage Jensen.

Eldrevet zero-turn græsklipper, der også kan køre som GPS-styret robot, får danmarkspremiere på Maskiner under Broen

Eldrevne parkmaskiner har stor fremgang. Når de så ydermere kan køres manuelt, med fjernstyring eller arbejde fuldstændigt som en GPS-styret robot, er fordelene til at få øje på. Derfor regner Brørup Traktor- & Maskincenter også med, at der vil være stor interesse for den nye zero-turn klipper, der for første gang vises i Danmark, når der er Maskiner under Broen.

Manuel, fjernstyret eller GPS-styret ”robot”

Den spændende klipper med navnet FJDZ SmartCut 42P er helt overordnet set en eldrevet zero-turn græsklipper med et 42” klippebord med trinløs elektrisk indstilling af klippehøjden fra 3 – 12 cm højde, men som noget helt unikt kan den både betjenes manuelt, fjernstyret indenfor en afstand af 800 meter eller køre som en GPS-styret robotklipper. Dens klippekapacitet er opgivet til ca. 2,5 ha med 11 km/h på en opladning (6,79 kWh batterikapacitet). Er der behov for mere, sætter man ganske enkelt et nyt batteri på plads og arbejder videre.

I robot-mode anvender klipperen et FJD GPS-baseret autostyringssystem, som oprindeligt er udviklet til landbruget. Når først arealet og evt. forhindringer er definerede ved simpelthen manuelt at køre på maskinen rundt om arealet og evt. forhindringer, er systemet selv i stand til at ”tilrettelægge” sine arbejdsopgaver med mindst muligt overlap og spildtid. Skulle der undervejs i arbejdet dukke mennesker dyr eller måske en bold op, så stopper maskinen automatisk, indtil forhindringen forsvinder.

Jeg synes det er smart!!

Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter er selv begejstret for den nye klipper. ”Forestil dig en servicemedarbejder, der kører ud til f.eks. en fodboldbane, sætter klipperen i gang med arbejdet for så selv at gå en runde med buskrydderen, tømme skraldespande og tilse de tekniske anlæg, mens græsset samtidigt bliver klippet af den ubemandede klipper. Dét er da smart!”

Se mere

Introduktionsvideo: https://youtu.be/uovnwvmqNv4

FJDZ SmartCut 42P i højt græs: https://youtu.be/QpxOO5nBZPg

Produktbrochure:

https://issuu.com/brb2013/docs/7446_moni_zeroturn_brochure_110822?fr=sNjAwNzUyOTM0MTU